Известие

Collapse
No announcement yet.

18"-ките от снимката дали ще влязат на 156-цата???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 18"-ките от снимката дали ще влязат на 156-цата???

Здравейте колеги В момента карам мойта белисима със 17"-ки (3-те кръга от 147-цата) обаче съм решил да ги продавам, защото мисля да я качвам на 18-ки.

Набелязах си ето тези:

А ето и характеристикте им: 18" 8J ET35 5х10, Предполагам са от Ауди, или от Голф(съдейки по PCD-то)

Въпросите които имам са: Ще опират ли някъде по Алфата, какви гуми да им търся, ще станат ли с раздвижени болтове и нужни ли са ми втулки? До колкото карам по спомен Голф и Ауди са на 57.1мм Централен отвор.
    Да се ядосваш, значи да наказваш себе си, за грешките на другите!
    sigpic

Ами 5X100 само с раздвижени болтове нали знаеш?
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Освен раздвижени трябва и да са раздвижни.
      2011 Giulietta MA-ex
      1995 155 1.8 TS 8V
      2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

"Много" ми помагате, това за болтовете ми е ясно, макар че може и без раздвижени, защото отвора на джантата е 16мм а болта е 14мм, все пак болтовете са най-малкия проблем.

Според вас, ще опират ли в подкалника?
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Encislav Покажи съобщение
          "Много" ми помагате, това за болтовете ми е ясно, макар че може и без раздвижени, защото отвора на джантата е 16мм а болта е 14мм, все пак болтовете са най-малкия проблем.

Според вас, ще опират ли в подкалника?
          да ама и болта и джантата имат конус който не съвпада при различното междуболтово разстояние и както си караш като пич, болтовете почват да си се развиват сами. Така че слагай раздвижни болтове и не се занимавай с глупости. Иначе имаше колега тук сложил и 19" и 20" джанти на 156-ца но с подходящи нископрофилни гуми (225/40/18 ZR Yokohama примерно) . Така че няма да ти опира никъде ако намериш гуми. Ся друг е въпроса че 4 такива гуми струват в повечето случаи повече от колата ама кеф цена няма
          Attached Files
          Last edited by KirilSol; d.m.y г., 22:04.
          Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
          Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
          Lancia Ypsilon '02

Comment

Не знам кой ще ти каже със сигурност,при положение ,че никой не кара с такива капли.....мяркаше се една алфа във форума с 18-ки,защото е ставало на въпрос за нея.........та ако собственика е все още "тук" може би той ще ти помогне................та дали не бяха и 19-ки............все някой ще се сети и ще ме поправи ако съм в грешка.

А ето .......изпревариха ме....
            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
              Не знам кой ще ти каже със сигурност,при положение ,че никой не кара с такива капли.....мяркаше се една алфа във форума с 18-ки,защото е ставало на въпрос за нея.........та ако собственика е все още "тук" може би той ще ти помогне................та дали не бяха и 19-ки............все някой ще се сети и ще ме поправи ако съм в грешка.
              при нас никой не кара защото повечето караме само по стълби, но в английския и холандския форум има много с 18-ки. При това със стандартното окачване. По-горе сложих доста снимки на коли с 18-ки.
              Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
              Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
              Lancia Ypsilon '02

Comment

[QUOTE=undy;1092626]Не знам кой ще ти каже със сигурност,при положение ,че никой не кара с такива капли.....мяркаше се една алфа във форума с 18-ки,защото е ставало на въпрос за нея.........та ако собственика е все още "тук" може би той ще ти помогне................та дали не бяха и 19-ки............все някой ще се сети и ще ме поправи ако съм в грешка.

ТОВА СА 20ки

може и жаба да лети,
                стига щъркел да я носи
                Attached Files
                Last edited by alfa20; d.m.y г., 22:22.
                alfa GT q4 GTB 2268 VKLR Black Line
                alfa GT selespeed Edizione sportiva
                alfa GT 1.9jtd
                lancia tesis 2.0 20v turbo
                alfa brera 2.4 jtdm
                Audi A4 cabriolet
                VW Beetle cabriolet 1.8 turbo 300+++
                sigpic
                bySpaghetti PerformanceGarage

Comment

Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщение
                  при нас никой не кара защото повечето караме само по стълби, но в английския и холандския форум има много с 18-ки. При това със стандартното окачване. По-горе сложих доста снимки на коли с 18-ки.
                  Аз нали точно това казах......тук никой не кара с такива.Добре де ,много са малко.....
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Е и със 19" има , но сме малко ...

Comment

Първоначално публикувано от kpacuo Покажи съобщение
                      Е и със 19" има , но сме малко ...
                      С нормалното окачване ще имам ли проблем за тия джанти бате? Примерно гума 225/45 дали ще е ок?
                      sigpic

Comment

С нормалното окачване ще имам ли проблем за тия джанти бате? Примерно гума 225/45 дали ще е ок?
                        абсолютно никакъви ядове
                        аз карам с нормални амортисьори и еибах 45/40
                        alfa GT q4 GTB 2268 VKLR Black Line
                        alfa GT selespeed Edizione sportiva
                        alfa GT 1.9jtd
                        lancia tesis 2.0 20v turbo
                        alfa brera 2.4 jtdm
                        Audi A4 cabriolet
                        VW Beetle cabriolet 1.8 turbo 300+++
                        sigpic
                        bySpaghetti PerformanceGarage

Comment

Колега,защо не си потърсиш 5х98 джанти за да си сигурен,че няма да ти бие и тресе предницата? Всичко това за т.нар. раздвижни,раздвижени или както и да ги наричат тия болтове са си просто търговска измислица(те са така направени с единствената цел да не нараняват джантата при стягане и за нищо друго!) -джантите,че ще станат спор няма-ще ти станат и с обикновени болтове като ги понапънеш,но как ще се държи колата ти на пътя след това мислиш ли,че който ти ги продава се интересува?! А това дали ще подпират зависи както вече беше казано от гумите.Имам сериозен опит с гуми и джанти-може да ми се довериш.

Comment

Първоначално публикувано от MGM2 Покажи съобщение
                            Колега,защо не си потърсиш 5х98 джанти за да си сигурен,че няма да ти бие и тресе предницата? Всичко това за т.нар. раздвижни,раздвижени или както и да ги наричат тия болтове са си просто търговска измислица(те са така направени с единствената цел да не нараняват джантата при стягане и за нищо друго!) -джантите,че ще станат спор няма-ще ти станат и с обикновени болтове като ги понапънеш,но как ще се държи колата ти на пътя след това мислиш ли,че който ти ги продава се интересува?! А това дали ще подпират зависи както вече беше казано от гумите.Имам сериозен опит с гуми и джанти-може да ми се довериш.
                            Благодаря за съвета, но лично мойто мнение е, че при подходящите втулки и раздвижни болтове, смятам че няма да се създава напрежение.

Варианта за 5x98 е идеалния за мен, но размера не е толкова разпространен и съответно джанти не се намират толкова лесно!
                            Last edited by Encislav; d.m.y г., 18:12.
                            sigpic

Comment

Въпросите които имам са: Ще опират ли някъде по Алфата, какви гуми да им търся, ще станат ли с раздвижени болтове и нужни ли са ми втулки? До колкото карам по спомен Голф и Ауди са на 57.1мм Централен отвор.
                              Трябват ти джанти с централен отвор 58.1мм или повече(с втулки), но гледай да не е по-малко.
                              Аз съм си намерил 18ки 5х98, 58.1, но дали ще ги купя или ще дам парите за друга глупост ще видим след няколко месеца.
                              ...

Comment

Working...
                              X